Design woonkamer met lounge bankstel

Zo pas je de betonlook toe in je woonkamer

Beton zie je heel veel terugkomen in het interieur van nu. Op de vloer, op de muur, in de keuken. Met een beton kan je een industriële look creëren, maar het past ook heel goed in een modern interieur. Je kunt het subtiel toepassen, maar je kunt ook all-the-way gaan als je het aandurft. Omdat beton een lastig materiaal is, wordt er nu vaak gebruik gemaakt van de betonlook. Dit heeft de uitstraling van beton, maar bied je meer voordelen.

Een betonlook muur

Heb je nog een kale muur in je woonkamer staan en weet je niet wat je er mee aan moet? Of misschien wil jij een statement maken in je woning? Dan kun je ervoor kiezen om de betonlook op de muur toe te passen. Dit kun je op verschillende manieren doen:

  • Likje verf

Je kunt de betonlook heel goed op de muur aanbrengen met een likje verf. Er zijn tegenwoordig verschillende betonkleuren te verkrijgen.

  • Achter het behang plakken

Geen zin om te verven? Dan kun je ook nog kiezen voor behang. Kies een mooie betonprint en laat deze afdrukken op behang.

  • Doe het zelf

Wil je het echt goed doen? Dan kun je ervoor kiezen om zelf een betonlook te creëren. Dit kun je doen door gebruik van een pasta met beton uitstraling. Het kost je wel wat meer tijd, maar dan heb je ook echt wat.

Design wookamer inrichting

Ga all-the-way met beton op de vloer

Vind je een betonlook muur nog iets te braaf? Als je echt wilt uitpakken, kun je een betonlookvloer laten plaatsen. Een betonlookvloer heeft het uiterlijk van een echte betonnen vloer, maar eigenlijk is het een gietvloer. Je geniet dan ook van alle voordelen van een gietvloer. Een vloer met betonlook wordt met de hand aangebracht. Je kunt zelf kiezen welke kleuren je wilt gebruiken voor de vloer. Je vloer is helemaal uniek, niemand anders heeft dezelfde. Ga voor een lichtgrijze vloer of een donkere variant als je de betonlook echt goed wilt toepassen.

Design woonkamer met lounge bankstel

Subtiel toepassen

We snappen het heel goed als je een betonnen muur of een betonlookvloer net iets te heftig vindt voor in je woonkamer. Geen zorgen, je kunt de betonlook ook subtiel toepassen. Dit kun je doen door een aantal industriële meubels in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan een stoere betonlook eettafel of een nieuwe set industriële lampen. Ook met accessoires kun je je woonkamer stoerder maken. Koop bijvoorbeeld betonnen kaarshouders of een krukje van beton.