zorg

Zo zorg je goed voor je moeder op leeftijd!

De meeste mensen hechten erg veel waarde aan de band met hun moeder. Jarenlang heb je kunnen rekenen op de steun van je moeder en vanaf een bepaalde leeftijd organiseer je het meeste zelf en heb je geen hulp meer nodig. Wanneer je moeder ouder wordt, draaien de rollen als het ware om. Je dient ervoor te zorgen dat je moeder zich prettig blijft voelen en bent verantwoordelijk voor een goede zorg. Om ervoor te zorgen dat je moeder zo min mogelijk stress ervaart, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen.

Bezoek je moeder regelmatig

Een probleem waar veel ouderen mee kampen is eenzaamheid. Het is te begrijpen dat je niet elke dag even langs kunt gaan. Echter, je kunt er wel alles aan doen om te voorkomen dat je moeder zich eenzaam voelt. Zo kun je bijvoorbeeld met je broers en zussen afspreken dat je allemaal minimaal een aantal keren per week langsgaat. Daarnaast kun je ook helpen bij het vinden van leuke activiteiten voor je moeder. Zo zou je moeder bijvoorbeeld mee kunnen doen aan een bingo met leeftijdsgenoten. Overleg dit goed en zorg ervoor dat jouw moeder zich geen moment hoeft te vervelen. 

Zorg ervoor dat je moeder de juiste zorg krijgt

Als je moeder meer hulp nodig heeft bij dagelijkse taken, dan is het van groot belang dat je zo snel mogelijk zorgt voor passende hulp. Mocht er echt op regelmatige basis ondersteuning nodig zijn dan kun je eventueel kiezen voor een mantelzorgwoning in Breda kopen. Je moeder kan in dat geval de hele dag aanspraak maken op hulp. Naast dat dit prettig is voor je moeder, stelt dit je als zoon of dochter ook gerust. Maak een afspraak om erachter te komen wat zo’n woning precies kost. In de meeste gevallen hoeft dit namelijk niet erg duur te zijn. 

Zorgunit van dit is Plek

Een andere optie waar je eventueel voor zou kunnen kiezen is een zorgunit van Dit is Plek aan huis. Erg veel ouderen maken hier gebruik van en het tevredenheids-gehalte is zeer hoog. Lees je vooraf in wat de mogelijkheden precies zijn en overleg dit met je moeder. Kom samen tot een goede beslissing en stel vooral de wensen van je moeder centraal.