Binnendeur laten vervangen

In veel woningen zijn binnendeuren matig van kwaliteit. Vooral woningen die tussen 1950 en 1980 gebouwd zijn, en dat zijn er heel veel, hebben matige binnendeuren. Momenteel zijn er prachtige binnendeuren leverbaar van goede kwaliteit. Lees hier over binnendeur laten vervangen.

Snelle bouwwijze

Tussen 1950 en 1980 moesten er heel veel woningen gerealiseerd worden. Er was namelijk een enorme woningnood. Vandaar dat er gekozen werd voor snelle bouwwijzen wat ten koste ging van de kwaliteit. Een timmerman hing dan op de overloop bij de slaapkamers in een mum van tijd alle opdekdeuren af. Deze deuren zijn gemaakt van twee lagen board met daartussen papier in honingraatmotief. Het is niet duurzaam, maar dat was ook niet de opdracht, er moesten snel veel woningen komen. Nu zitten we nog steeds met die matige kwaliteit deuren uit die tijd. Gelukkig zijn er nu van tal van kwalitatief goede binnendeuren te verkrijgen van goede kwaliteit. Zo zijn er mooie stalen binnendeuren.  Staal is qua kwaliteit natuurlijk het tegenovergestelde van board met papier.

Ruimte winnen met een schuifdeur

Online zijn binnendeuren goed te bekijken. Het zal je opvallen dat er heel veel soorten zijn. Alleen al met de beproefde stompe houten binnendeuren is er al een enorme keuze. Daar bovenop zijn er kunststof deuren en veel andere materialen. Vast staat dat de kwaliteit altijd beter is dan de deuren van tussen 1950 en 1980, terwijl je eerder zal denken dat nu binnendeuren van een Chinese discounter komen omdat het bij deze tijd hoort. Helemaal terug van weggeweest is ruimte winnen met een schuifdeur. Een schuifdeur heeft geen draairuimte nodig, en er zijn prachtige schuifdeuren leverbaar. Dat is een extra reden om over te gaan op binnendeur laten vervangen.

Binnendeur met ruit

Bij het laten vervangen van een binnendeur zijn er nu goede mogelijkheden omtrent deuren met een raam. Je kunt licht en ruimte te scheppen door te kiezen voor een binnendeur met een ruit. Alle soorten en typen ramen zijn te verkrijgen. Zo kun je kiezen voor sierglas in lood, glas in koper en ander sierglas. Bij de stalen binnendeur is het soms maar net een frame en voor de rest een transparante deur. Extra detail is aan te brengen met het deurbeslag. Er is een groot assortiment aan deurkrukken. Het is dus in veel opzichten nu de goede tijd om een binnendeur te laten vervangen.