Industriële look - interieur-samenstellen

Creëer een industriële look in je interieur

De industriële look is hip, stoer en kan heel sfeervol zijn, als je het goed aanpakt tenminste. Als je ruwe materialen in je interieur verwerkt, zoals onbewerkt hout, beton en metaal, krijgt een ruimte al snel een ruige look. Kleur kan ook zeer bepalend zijn voor de industriële sfeer. Hieronder staan tips hoe je deze elementen je woning of zaak kunt verwerken.

Beton

Een betonvloer geeft al snel een industriële uitstraling. Maar de vloer is niet het enige aspect waar beton in kan worden gebruikt. Tafel-, aanrechtbladen en wanden kunnen ook van dit materiaal worden gemaakt. Waarschijnlijk wordt de betonlook wel een beetje te heftig, als je in al deze dingen beton gaat verwerken, tenzij je een complete bunker wilt creëren.

Hout

Onbewerkt hout is perfect voor robuuste details. Zijn er toevallig houten balken aanwezig in de ruimte? Dan laat je ze onbewerkt of schuur je ze voor een nog ruiger uiterlijk. Pallets zijn ook stoere items. Je kunt hier meubels mee maken, zoals tafels, banken en bedden. Het is wel aan te raden om pallets even te schuren tegen splinters en wellicht ook te lakken met transparante, matte lak of bijvoorbeeld grijze lak.

Metaal

Als er buizen niet zijn weggewerkt aan het plafond, is dat top. Laat het dan vooral zo, als je gaat voor industrieel. Verder zijn dunne metalen details heel goed geschikt voor kozijnen, tafelpoten, lampen en accessoires.

Kleuren

De kleuren voor de ultieme industriële indruk zijn onder andere die van beton, metaal en hout: grijs en bruin. Machinegroen past er tevens erg goed bij. Om niet te erg een fabriek in je woning of zaak te bouwen, kun je uiteraard afwisselen met iets huiselijkere kleuren.

 

Hopelijk heeft het bovenstaande je inspiratie gegeven voor het interieur dat je wilt creëren. Als je slechts een paar industriële details wilt, neem je een paar van bovenstaande aspecten in het vertrek op. Echter, als je wilt dat het industrieel schreeuwt, zul je bijna alles gaan toepassen op de vloer, wanden, meubels en accessoires. Kijk voor meer inspiratie op https://www.lucon.be/.