Hoe interessant is de keuze voor een troffelvloer?

Naadloze vloeren komen vandaag de dag voor in tal van verschillende uitvoeringen. Eén van deze uitvoeringen is de zogenaamde g-vloeren.nl troffelvloer. Voor dit type vloer geldt dat ze vaak tot de groep van de gietvloeren wordt gerekend. Dat is echter niet helemaal terecht, integendeel. Het is namelijk in de praktijk zo dat een dergelijke vloer over afwijkende eigenschappen beschikt. Deze zijn vooral het gevolg van het feit dat ze op een andere manier wordt gerealiseerd. Dit maakt dit type vloer in de praktijk echter helemaal niet minder interessant, integendeel. Waar je wat dit betreft allemaal rekening mee moet houden laten we je zeer graag ontdekken hieronder op deze pagina.

In welke ruimtes kan je een troffelvloer implementeren?

Om te beginnen is het zo dat zeer veel mensen zich afvragen in welke verschillende ruimtes een troffelvloer allemaal kan worden geplaatst. Om te beginnen is het natuurlijk zo dat we daarvoor moeten kijken in de richting van zakelijke ruimtes. Door de jaren heen is het dan ook zo dat dit type vloer in menig aantal openbare gebouwen is geplaatst, maar wat bovendien ook te denken van ziekenhuizen evenals bijvoorbeeld horecazaken en fabrieksruimtes? In ieder geval is het een absolute aanrader om te overwegen om een dergelijke vloer te laten realiseren wanneer je eigenaar bent van een bepaalde onderneming. Ben je van plan om particulier te investeren? Dat kan uiteraard ook.

Een troffelvloer komt zeker niet alleen maar tot haar recht in een zakelijke, maar tevens ook in een particuliere omgeving. Zo wordt ze steeds vaker toegepast in niet alleen de woonkamer, maar wat bovendien ook te denken van de badkamer evenals de slaapkamer? Voor deze vloer geldt dat ze werkelijk in heel wat uiteenlopende ruimtes in je woning kan worden geplaatst. Het is dan ook een absolute aanrader om ze in meerdere ruimtes te laten plaatsen. Op deze manier kan je immers zomaar op het einde van de rit een zeer mooie besparing realiseren op de totale kostprijs.

Waar rekening mee houden bij een troffelvloer realiseren?

Wil je graag een troffelvloer laten plaatsen in je woning? Dan zal je tot de vaststelling komen dat je daarbij rekening zal willen houden met tal van verschillende aandachtspunten. De zaken waar je in de praktijk absoluut bij stil zal willen blijven staan zijn alvast de volgende:

  1. De grootte van de korrel;
  2. De dikte van de troffelvloer;
  3. Het materiaal evenals de kleur van de korrels;
  4. De zogenaamde glansgraad waarvan sprake is;

Bovenstaande verschillende factoren maken duidelijk dat de vloeren op tal van verschillende manieren te realiseren zijn. Voordat je overgaat tot het bestellen van een dergelijke vloer is het dan ook altijd van belang om even grondig de diverse opties tegenover elkaar af te wegen.

Hoeveel bedragen de kosten van dit type vloer?

Eveneens niet onbelangrijk om te weten is natuurlijk welke kosten er verbonden zijn aan het laten realiseren van een troffelvloer. Wat deze kosten betreft zal je tot de vaststelling komen dat deze toch wel enigszins lager zijn gelegen in vergelijking met de epoxy- evenals polyurethaan vloeren. Voor deze beide exemplaren geldt dat de kostprijs van zo’n 70 à 80 euro per vierkante meter zomaar kan oplopen tot 110 à 120 euro per vierkante meter. Kies je voor de realisatie van troffelvloeren van g-vloeren.nl? Dan zal je rekening moeten houden met een prijskaartje dat is gelegen tussen de 60 en 80 euro per vierkante meter. Dat is toch een stukje voordeliger waardoor je een mooie besparing kan realiseren.