huis

Hoe kan ik als starter een huis kopen?

We kennen allemaal de verhalen van de huizenmarkt die de vraag niet meer aankan; het wordt voor iedereen steeds moeilijker om een huis te kopen. Hoe zorg je ervoor dat je als starter huiseigenaar wordt en kunt genieten van je eigen plek? Wij geven je tips hoe je dat kunt bereiken.

De juiste makelaar

Wil je als starter een huis kopen op een overvolle huizenmarkt, dan doe je er goed aan om een makelaar in te schakelen. Van der Eijken Makelaardij in Hoeven zoekt voor jou de woning die helemaal voldoet aan je eisen en wensen, helpt je bij het aanvragen van een hypotheek en voorziet je van goed advies. Zo koop jij geheid voor de scherpste prijs het huis dat het beste bij je past! Daarnaast weet een makelaar precies waar je op moet letten tijdens een bezichtiging en helpen ze je om de juiste vragen te stellen. De makelaar is er voor jou en niet voor de verkoper, dus je kunt ervan uitgaan dat ze je met liefde helpen aan jouw droomhuis. 

Schulden aflossen

Helaas moeten we het er toch even over hebben: schulden. Door schulden wordt het moeilijker om een hypotheek te krijgen, omdat de banken er zeker van willen zijn dat jij de hypotheek af kunt lossen. Schulden zoals van een lening of een studie spelen daarom een grote rol bij het aanvragen van een hypotheek. Een manier om zeker te zijn van een hypotheek, is door het aflossen van je schulden voordat je een huis koopt. Is dat geen mogelijkheid? Laat dan een goede hypotheekadviseur met je meekijken; schulden betekent echt niet dat jij geen huis kunt kopen!

Het buitenland

Heb je ons kikkerlandje wel gezien en ben je benieuwd naar de rest van de wereld? Of vind je de oververhitte huizenmarkt in Nederland gewoon niet rendabel? Denk er dan een over na om te emigreren. In het buitenland zijn de huizen over het algemeen een stuk goedkoper dan in Nederland en ook de eerste levensbehoeften zijn in veel gebieden minder duur. Wist je dat het buitenland ook een goede zet kan zijn wanneer je wilt investeren in vastgoed? Een huis kopen in het buitenland om het vervolgens particulier te verhuren of om het uiteindelijk weer te verkopen kan je veel geld opleveren.