verfwerk

Strak gespoten verfwerk is gewoon mooier.

Rollers en kwasten zullen altijd blijven gebruikt worden. Maar, waarom deze hulpmiddelen gebruiken bij objecten en ruimtes terwijl, als je de verf op laat brengen door een professionele latexspuiter het mooier egaal wordt aangebracht. Aan het eind van het karwei zal het resultaat duidelijk zichtbaar zijn. Het is gewoon een feit, spuiten geeft een beter eindresultaat dan een verfroller of kwast. Maar wat is latexverf nu eigenlijk?

Latexverf is een milieuvriendelijke verf op waterbasis. Verschillende acrylaten zijn met water vermengd en als bindmiddel zijn er diverse polymeren gebruikt. Latexverven bezitten drie belangrijke eigenschappen, namelijk: wasbaarheid, weerstand en hechting. Dit maakt deze verfsoort zeer gewaardeerd. Niet voor niets kiest een latexspuiter voor deze makkelijk verwerkbare verf. De verf heeft de eigenschap na het aanbrengen zeer snel te drogen en is onder normale omstandigheden in één laag aan te brengen.

Eenmaal aangebracht is het daarna makkelijk te reinigen met water en zeep. Natuurlijk kan je latexverven gemakkelijk aanbrengen op de meeste oppervlakken met een kwast of roller, het is echter beter om het een professionele latexspuiter te laten doen. Het biedt meer voordelen tegenover conventioneel schilderwerk, helemaal wanneer snelheid(tijdgebrek), oppervlak en textuur een probleem zijn.

Een goed resultaat op bijna elk oppervlak.

Over het algemeen was het aanbrengen van latex verf een ongeschikte keuze voor onbehandelde houten oppervlakken, behang en metalen oppervlakken. Doordat latexverf een hoog watergehalte bevat, bestaat er altijd een risico dat vocht het oppervlak binnendringt. Het water zou een risico vormen bij onbehandeld hout, waardoor de houtnerf omhoog zou trekken.

Een gevaar van roestvorming bij metalen oppervlakken en latexverf op behang aanbrengen zou kunnen gaan bladderen. Door de verf aan te laten brengen door een latexspuiter zijn al deze risicofactoren uitgesloten, omdat bij spuiten het vochtgehalte lager en gemakkelijker aan te brengen is.

Nuttige eigenschappen latex verf spuiten.

  • Veilig in gebruik en niet ontvlambaar. De samenstelling van latexverf is vrij van ontvlambare oplosmiddelen. Er zijn ook geen oplosmiddelen nodig bij het opruimen. Dit maakt het verven op deze manier een stuk veiliger in gebruik, omdat het risico op brand te verwaarlozen is.
  • Droogt veel sneller. Latex spuit verven worden dunner aangebracht en bedekken het oppervlak beter. Hierdoor drogen ze ook snel. De verschillende verflagen kunnen hierdoor sneller worden aangebracht, wat de schilderklus aanzienlijk in tijd zal verkorten.
  • Veel minder kans op verkleuring. Op deze manier verf aanbrengen heeft de bijzondere eigenschap dat het een goede weerstand biedt tegen verkleuring, vervaging en schimmelvorming. Iets wat een typisch probleem is met alkydverven, blijven latex spuiten verven onaantastbaar voor schimmel.
  • Betere dekking. De verf op deze manier aanbrengen geeft een hoge mate van dekkracht. Hierdoor is het verven in een verschillende kleur mogelijk, de juiste volledige dekking en het blijvende resultaat te krijgen.

Waarom je plafond laten spuiten door een professional.

Het is nu eenmaal moeilijker om het plafond van een kamer te schilderen dan de muren. Je zult merken dat het enorm vermoeiend is om opwaartse kracht met een roller of kwast uit te oefenen. Zeker als je gaat doe-het-zelven zul je merken dat het eerder een knoeiboel wordt, waarbij de verf niet altijd gelijkmatig verdeeld is. Het plafond spuiten kun je beter aan een vakman overlaten.

Het materiaal waar hij over beschikt levert vele malen beter resultaat op dan verfwerk wat aangebracht is met een kwast of roller. Bovendien bestaat een plafond meestal uit een groot oppervlak die groter is dan de muren. In plaats van het geheel in één keer aan te pakken zul je hem in secties moeten verdelen en zul je de verf niet gelijkmatig kunnen verdelen. Laat daarom je plafond spuiten om ongemak, strepen en overlappingen te voorkomen.