badkraan

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een badkraan?

Als een nieuwbouwwoning hebt gekocht of je gaat een woning verbouwen dan zijn er veel keuzes die je moet maken. Je had er in eerste instantie wellicht niet bij stilgestaan maar er is enorm veel keuze voor ieder klein detail van je woning. Als je bijvoorbeeld je badkamer vorm gaat geven moet je niet alleen nadenken over de tegels op de vloer en de muren en de plaatsing van de douche en het bad. Je moet ook bedenken wat voor soort badkraan je wil en welke stijl bij de badkamer past. Kies je bijvoorbeeld voor een Hotbath badkraan dan heb je veel keuze in de vorm van de kraan maar ook in de manier waarop de kraan gebruikt kan worden.

Soorten badkranen

Als je op zoek gaat naar een kraan voor bij je bad moet je rekening houden met een aantal zaken. Dit kunnen praktische zaken zijn zoals het formaat van je kraan, het mechanisme en het aantal kranen. Natuurlijk let je op de stijl en de kleur van de kraan en welke uitstraling dit geeft bij je bad. Ga je bijvoorbeeld voor een industriele, een romantische of een luxe uitstraling? Bij de meeste sanitair winkels kun je tegenwoordig digitale beelden laten maken zodat je al van te voren weet hoe het geheel eruit zal komen te zien. Dit is vrijwel altijd kosteloos dus deze dienst is zeker aan te raden.

Verschillende materialen 

Het is ook belangrijk om bij de keuze voor een badkraan te kijken naar welke materialen er mogelijk zijn en wat in jouw badkamer het beste zou passen. Let hierbij niet alleen op de stijl en de kleur, maar ook naar de gebruiksvriendelijk. Deze is uiteraard afhankelijk van je persoonlijke situatie. Als je bijvoorbeeld jonge kinderen in huis hebt zal je, met het oog op veiligheid misschien een andere materiaalkeuze maken dan als dit niet het geval is. Ook hebben verschillende materialen een verschil in levensduur. Met het oog op duurzaamheid is het goed om hier ook rekening mee te houden. In sommige geval is goedkoop zelfs duurkoop omdat het materiaal snel slijt en daardoor snel aan vervanging toe is.