Wat is het verschil tussen een loodgieter en een gewone klusjesman?

Heb je problemen met het leidingwerk in jouw woning? Dan is het zaak zo snel mogelijk in actie te komen. Waarom? Omdat er anders een lekkage kan ontstaan. En hier zit je niet op te wachten, want een lekkage kan ontzettend veel schade aanrichten. Bij problemen aan het leidingwerk gaan mensen vaak eerst zelf aan de slag. Verstandig is dit echter niet, want mogelijk wordt het probleem alleen maar erger. Vaak wordt er een klusjesman ingeschakeld om het probleem te verhelpen. Met een klusjesman heb je echter ook niet de garantie dat het probleem verholpen wordt. Dit is met een loodgieter wel het geval. Benieuwd wat het verschil is tussen een klusjesman en een loodgieter? We leggen het je in deze tekst haarfijn uit!

Een loodgieter heeft specifieke kennis
Het eerste verschil tussen een klusjesman en een loodgieter zit hem in de kennis. Een klusjesman is namelijk vrij breed georiënteerd. Zo kan hij bijvoorbeeld ook jouw badkamer opnieuw betegelen of een radiatorombouw maken. Deze klussen kan een loodgieter niet voor jou uitvoeren. Een loodgieter is namelijk gespecialiseerd in alle loodgieterswerkzaamheden. Hij kan je onder meer helpen bij problemen met jouw cv ketel, lekkages en het verleggen van leidingen. Hij heeft dus specifieke kennis op een bepaald gebied. Indien je problemen hebt met jouw leidingwerk, is het dus beter om een loodgieter in te schakelen. In dat geval weet je namelijk zeker dat het probleem op de juiste wijze verholpen wordt. Dat is in dit geval met een klusjesman nog maar de vraag.

Een loodgieter kost aanzienlijk meer
Schakel je een loodgieteter in om problemen met jouw leidingwerk te verhelpen? Dan schrik je mogelijk flink van de prijs die hij vraagt voor zijn werkzaamheden. Dit is logisch, want je betaalt aanzienlijk meer voor een loodgieter dan voor een klusjesman. Wat de oorzaak is van dit verschil? Dat een loodgieter verschillende licenties en verzekeringen heeft. Dit kost hem allemaal geld en dat berekent hij door in zijn prijs. Een loodgieter biedt jou echter ook meer zekerheid. Je betaalt dus wel wat meer voor een loodgieter, maar je hoeft je geen zorgen te maken over het eindresultaat. Nee, want een loodgieter verhelpt het probleem waarvoor je hem inschakelt altijd op de juiste wijze. Ben je nog op zoek naar een loodgieter? Kijk dan eens op https://www.loodgieterindenhaag.com/.

Een loodgieter heeft zijn zaakjes goed op orde
We gaven al aan dat een klusjesman eigenlijk van alle markten thuis is. Indien er een kleine klus in of rondom jouw woning uitgevoerd moet worden, helpt een klusjesman jou hier graag bij. Doordat een klusjesman van alles voor jou kan doen, heeft hij bijvoorbeeld veel verschillende gereedschappen. Met deze gereedschappen kan hij veel werkzaamheden uitvoeren. Het wordt echter lastig wanneer het om een specifieke klus gaat. Neem bijvoorbeeld lekdetectie. Een doorsnee klusjesman is niet in het bezit van apparatuur om op zoek te gaan naar de bron van een lek. Een loodgieter beschikt wel over deze apparatuur. Voor hem is het opsporen van lekkage namelijk dagelijkse kost. Een loodgieter heeft zijn zaakjes dus altijd goed op orde om zijn werkzaamheden uit te kunnen voeren. In het geval van een klusjesman is dit altijd maar afwachten. En zeg nou zelf: het zou zonde zijn wanneer je een klusjesman inschakelt waarvan achteraf blijkt dat hij jou toch niet kan helpen. Om dit te voorkomen schakel je bij loodgietersproblemen direct een loodgieter in.