led

Alles wat je moet weten over ledstrip profielen

Ledstrips worden steeds populairder, dat is te merken aan de stijgende vraag en aanbod naar deze duurzame, kostenbesparende en moderne vorm van verlichting. Daarnaast creëren ledstrips een gezellige sfeer in huis. Ga door met lezen om alles te weten over ledstrip profielen.

 

Ledstrip profielen zorgen voor een optimale lichtverdeling

Ledstrips verlichten de ruimte door de verschillende lichtpuntjes op de strip. Hierbij komt het vaker voor dat het licht niet gelijkmatig verdeeld wordt. Door gebruik te maken van ledstrip profielen ben je verzekerd van een optimale lichtverdeling, de mogelijkheid van indirect licht en een egalere verlichting.

 

Een fraaie afwerking dankzij ledstrip profielen

Plaats je een ledstrip, dan is het verstandig om de strip met een ledstrip profiel af te werken, de ledstrip zal op deze manier minder zichtbaar zijn en er mooier uitzien.

 

Een langere levensduur van de strip

Een reguliere ledstrip heeft een gemiddelde levensduur van 50.000 uur, maar door de strip te beschermen met een ledstrip profiel verleng je de levensduur. Een ledstrip profiel beschermt de strip namelijk tegen de hoge omgevingstemperatuur.

 

Voor bevestiging op een lastige ondergrond

Door een ledstrip profiel te plaatsen blijft de strip beter plakken, ook als de ondergrond warmer wordt en glad is. Ledstrip profielen zijn dan ook ideaal voor monteren op minder gemakkelijke oppervlakken zoals steen, hout en andere poreuze materialen.

 

Voor bevestiging op een speciale plek 

Wil je ledstrips op een lastige plek plaatsen, dan kan een ledstrip profiel gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan het verwerken van de ledstrip in het plafond als het gaat om een complexe hoek.

 

Soorten ledstrip profielen

We kennen verschillende soorten ledstrip profielen. De meest voorkomende ledstrip profielen zijn: de populaire ledstrip profiel opbouw, de ledstrip profiel inbouw en de ledstrip profiel hoek. Voor elke soort ledstrip is er wel een geschikt ledstrip profiel te vinden.

 

Overweeg je het aanschaffen van ledstrips, dan zijn er verschillende situaties waarbij het verstandig is om ook meteen ledstrip profielen te plaatsen. Zorg er wel voor dat je een geschikt ledstrip profiel aanschaft zodat je zeker weet dat deze op de ledstrip past. Bij LedstripXL vind je niet alleen een uitgebreid assortiment LED profielen, maar profiteer je ook van deskundig advies.