jaloezieen

Jaloezieën in alle denkbare stijlen

Een andere variant van raambekleding zijn jaloezieën. Geliefd vanwege de vele variatie in modellen en kleur. Zo zijn er houten jaloezieën voor een klassieke en landelijke uitstraling in je interieur, aluminium jaloezieën voor de industriële look en pvc-jaloezieën voor de frisse strakke look verkrijgbaar. Wat je stijl woning en smaak ook mag zijn, er is altijd wel een jaloezie die bij je interieur past. Wat zoal de voordelen en nadelen zijn van de varianten jaloezieën? Laten we dat eens voor je checken.

De landelijke uitstraling

Degelijk, robuust en veelzijdig. Zo kunnen we de houten jaloezie wel noemen. Zwaarder dan de andere soorten jaloezieën die verkrijgbaar zijn en net wat onderhoudsgevoeliger omdat het hout betreft. Hout zal van tijd tot tijd een vleug onderhoudsolie nodig hebben en is wat gevoeliger qua schoonmaak. De voordelen zijn groter dan de nadelen wat ons betreft. Zeker door de landelijke sfeer die ze uitstralen een must voor eenieder die daarvan houdt. Wel is aan te raden de houten jaloezieën op maat te laten maken. Zeker door het gewicht van hout heeft dit voordelen met het optakelen en open of dichtdoen van de jaloezieën.

De Industriële aluminium look

Aluminium jaloezieën zijn voornamelijk geliefd door hun strakke industriële uitstraling. Ook zijn ze onderhoudsvriendelijk en sluiten ze straks door het materiaal wat gebruikt wordt. Ze hebben de eigenschap weinig tot geen licht door te laten wanneer ze gesloten zijn wat ze ideaal maakt voor slaapkamers en kantoorruimtes waar presentaties gegeven worden. Het grootste voordeel is dat aluminium jaloezieën goed isoleren en zo je warmte minder snel ontsnapt. Een van de weinige nadelen is dat deze jaloezieën minder geluiddempend zijn en wat meer stof aantrekken. Ook hier geldt weer dat de voordelen er meer zijn dan de nadelen.

De strakke allrounder

Pvc-jaloezieën kunnen gezien worden als een prima allrounder. Ze zijn strak in design en vaak in het wit uitgevoerd. Uiteraard zijn er ook andere kleurenopties beschikbaar. Qua gewicht de lichtste van de 3 jaloezieën. Dat heeft zijn voordelen wat betreft ophangen en gebruiksgemak. Ook zijn ze door het lichte gewicht makkelijk schoon te maken en hebben ze weinig tot geen onderhoud nodig van je. Pijn in de portemonnee gaan ze je ook niet opleveren aangezien pvc de goedkoopste van de 3 soorten jaloezieën is. Een van de nadelen is wel dat de jaloezieën buigbaar zijn en er voor grotere ramen meerdere nodig zijn. Anders krijg je het hangende effect in het midden van de pvc-jaloezieën. Ook hier is aan te raden deze jaloezieën op maat te laten maken. Het is beter voor de levensduur en gaat extra gewicht tegen. Alle voor- en nadelen in beschouwing nemende is dit terecht een strakke allrounder te noemen.

Het is dus maar net waar je persoonlijke voorkeur naar uitgaat. Wat ons betreft zit je met alle drie de varianten van de besproken jaloezieën altijd goed!