infraroodpaneel

Verwarm je huis of kantoor met een stijlvol infraroodpaneel uit ons assortiment

Met een infraroodpaneel, dat een vorm van infrarood verwarming is, verwarm jij je huis of kantoor op een duurzame en stijlvolle manier. Een infraroodpaneel is een rechthoekig vlak dat infrarode warmte afgeeft. Het paneel bieden wij in verschillende materialen aan en kan op meerdere manieren worden gemonteerd en afgewerkt.

Er is een aantal zaken waar je op moet letten bij het aanschaffen van zo’n paneel.

Wat is een infraroodpaneel?

Er bestaat verschillende apparatuur om infrarood verwarming te realiseren, en één daarvan is het infraroodpaneel. Dat verwarmt via infrarode stralen slechts één plek in een ruimte, zoals je werkplek. Die plek geeft op haar beurt warmte af aan de rest van de ruimte. Het paneel wordt altijd op een plafond of wand met een maximale hoogte van 3,0 meter gemonteerd. Het paneel kan vrijwel in elk soort ruimte worden geplaatst, en het rechthoekige vlak kan een metalen, glazen of spiegelafwerking hebben. Dat is nog eens iets anders dan een saaie radiator.

Hoe werkt een infraroodpaneel?

De basis van een infraroodpaneel betreft een sandwichconstructie. Het heeft een metalen achterzijde, een isolatielaag en een gespannen metalen vlies dat de infrarode warmtegolven verwekt. De laag daar bovenop is de laag voor de afwerking, die jij naar eigen keuze kan samenstellen. Het paneel kun je aansluiten via elke thermostaat uit ons assortiment om de temperatuur in en uit te schakelen.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een infraroodpaneel?

Wij adviseren je om goed te letten op de grootte van het paneel dat je aanschaft en welk vermogen benodigd is om jouw ruimte te verwarmen. Daarbij is het ook verstandig om te bekijken hoeveel panelen je per ruimte nodig hebt. Je kunt in een ruimte een mix maken van panelen van verschillend materiaal. Bovendien kun je panelen combineren met andere infrarood verwarming, zoals infrarood vloerverwarming.

 

Wij begrijpen dat het lastig is om te bepalen welk vermogen benodigd is voor jouw ruimte. Wij kunnen deskundige berekeningen voor jou maken om dit te bepalen. We adviseren je graag over de aanschaf van infraroodpanelen.