Licht tips voor iedere ruimte

Veel te weinig mensen beschouwen verlichtingsarmaturen als een soort nabeschouwing bij het inrichten van een huis, of ze nu naar een gloednieuwe woning verhuizen of gewoon hun huidige woning renoveren. Natuurlijk weten we hier bij homify alles over de kracht die een fatsoenlijke verlichtingsarmatuur tot een ruimte kan brengen (niet dat natuurlijke verlichting ook niet essentieel is, maar we weten dat hier in het VK zonlicht niet op elk kan worden gerekend dag).

Met de juiste ideeën voor huisverlichting wordt een ruimte niet alleen beter verlicht, maar wordt ook de ruimte nieuw leven ingeblazen. Om nog maar te zwijgen van hoe ze architecturale kenmerken en decoratieve items zoals kunstwerken of meubels kunnen verbeteren, zoals elke deskundige lichtontwerpster zal instaan.

Dus, als je ooit het huis van een vriend bent binnengelopen en dacht: “Wow! Hoe komt het dat mijn huis niet zo fabelachtig verlicht is? “, Dan blijven hangen, want als je eenmaal klaar bent met onze nieuwste gids, kunnen je vrienden en collega’s misschien je huis binnenvallen op zoek naar ideeën voor thuisverlichting!

1. Gelaagde verlichting is de sleutel

1. Algemene verlichting / omgevingsverlichting: de hoofdlaag die ongeveer 75% van het licht van een kamer uitmaakt en ons ervan weerhoudt tegen meubels aan te stoten. De sfeerverlichting van grotere ruimtes vereist enkele plafondarmaturen.

2. Taakverlichting: glazuur van de cake die helpt om dagelijkse klusjes / taken te volbrengen, zoals het lezen van boeken, het snijden van groenten en tanden flossen. Noteer alle verschillende taken die in een ruimte worden uitgevoerd en plan uw verlichting om hen heen.

3. Accentverlichting: de bovenste laag die de gehele cake (of kamer) afwerkt. Dit is het decoratieve deel van de afbeelding dat architectonische details zoals baaien en decoratieve versieringen verbetert.

2. Overweeg uw bedieningselementen en schakelaars

3. Hoe zit het met de kleuren van de lampverlichting?
Als je denkt dat alle bollen hetzelfde gekleurde witte licht afgeven, heb je het mis. Elke handleiding met ideeën voor thuisverlichting zal u vertellen dat de lampen die u kiest verschillende tinten wit licht afgeven over een spectrum, meestal van een blauwachtige witte tot een gelige crème.

Maak een praatje met een lichtexpert of een professional in de verlichtingswinkel – ze zullen uw wereld zeker uitbreiden met kleuren voor thuisverlichting.

4. Home lighting ideeën voor de woonkamer
Begin bij het verlichten van uw woonkamer met overheadverlichting om de kamer te vullen met essentiële omgevingsverlichting voor elke gelegenheid. Dit is ook een ideaal startpunt om de rest van de stijl van de ruimte te ontwerpen. Stel je de volgende situatie voor:

• Welke stijlverklaring kan men maken met een kroonluchter die in het midden boven de zitruimte bungelt? En ongeacht het ontwerp, een kroonluchter zal zeker een kamer een centraal punt geven.

• Een paar te grote hangers voegen interesse, kleur en variatie toe aan de ruimte – denk aan hen als een kunstwerk voor uw plafond.

• Wandkandelaars kunnen alleen of in combinatie met een plafondarmatuur uit dezelfde collectie worden gebruikt.

• Overweeg alle “taken” die plaatsvinden in de woonkamer (lezen, tv kijken, spelletjes spelen, etc.) en dienovereenkomstig licht. Voor het lezen van stoelen raden we aan de schaduw van het licht onder ooghoogte te plaatsen om verblinding te voorkomen.

5. Ideeën voor thuisverlichting voor de keuken

Omgevingsverlichting: een grote plafondarmatuur kan zorgen voor voldoende algemene verlichting voor uw keuken, maar het is misschien niet voldoende voor sombere ruimtes zoals de spoelbak en werkbladen. Dit is waar aanvullende verlichting (zoals track lights of pendants) perfect is om uw taakruimtes te verlichten. Voor sfeerverlichting in de keuken, denk aan plafondlampen, kroonluchters, ventilatorlampen, wandkandelaars en inbouwspots.

Bekijk hieronder onze partners eens welke leuke artikelen aanbieden uit deze categorie, wil je hier ook bij staan? Vul het contact formulier in en we voegen je snel toe!

Gevelreclame of reclamebord